باکتری شیگلا

کثیف‌ترین چیزها در رستوران که نباید به آنها دست بزنید

رشت رویایی- درصد قابل‌توجهی از مردم می‌گویند که، حداقل هفته‌ای یک‌بار به رستوران می‌روند. اما باید مراقب باشید، به برخی چیزها در رستوران که کثیف‌ترین چیزها در رستوران هستند نباید دست بزنید.

۱- میز
چارلز جربا (Charles Gerba) پرفسور میکروبیولوژی در دانشگاه آریزونا، تعداد قابل‌توجهی از باکتری E.Coli (اشریشیا کُلی (نام علمی: Escherichia coli) یا به‌طور اختصار E.coli، نوعی باسیل گرم منفی از خانواده انتروباکتریاسه‌ است که به‌طور شایع در روده جانوران خونگرم وجود دارد. بیشتر سویه‌های اشریشیا کلی، بی‌آزار هستند اما برخی از سروتیپ‌ها مانند O157:H7 موجب مسمومیت غذایی و اسهال می‌شوند) و Coliform (اصطلاح کلی فرم به گروهی از باکتری‌های خانواده انتروباکتریاسه (باکتری‌های روده‌ای) گفته می‌شود که، دارای توانایی خاصی در تخمیر قند لاکتوز باشند. کلی فرم‌ها باکتری‌هایی هستند که همیشه در مجرای گوارشی حیوانات و انسان حضور دارند و در زباله‌ها و همچنین در گیاهان و مواد روغنی نیز یافت می‌شوند)، را روی میز رستوران‌ها یافته است. تعداد آنها به اندازه‌ای است که، برای عموم مردم خصوصاً کودکان، افراد مسن و افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند، می‌تواند خطرساز باشد. تعداد این باکتری‌ها پس از تمیز کردن میز حتی بیشتر نیز می‌شود که، نشان‌دهنده ارتباط مستقیم بین دستمال‌های کثیف کارکنان رستوران و تعداد باکتری‌هاست.

راه‌حل چیست؟
از کارکنان رستوران بخواهید که میز شما را با دستمال پاک نکنند.

۲- منوی رستوران
مشکل است که از دست زدن به منوی رستوران خودداری کنید. اما آنها کثیف‌ترین وسایل موجود در هر رستورانی هستند. فکر کنید در روز چند نفر به آنها دست می‌زنند و اینکه این وسایل به ندرت تمیز و یا جایگزین می‌شوند. همچنین ممکن است کارکنان رستوران با همان دستمالی که میزها را پاک می‌کنند، منوها را نیز تمیز کنند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد که، منوی رستوران‌ها بهترین وسیله برای انتقال انواع مختلف باکتری هستند. باکتری E.Coli برای مدت ۲۴ ساعت روی منوهای گلاسه زنده می‌ماند. و باکتری سالمونلا نیز به مدت ۷۲ ساعت.

دونا دابرگ (Dona Duberg) دستیار پرفسور آزمایشگاه کلینیک علوم دانشگاه سنت لوییز می‌گوید، به ظاهر منویی که در دست دارید دقت کنید، اگر روی آن اثر غذا مشاهده می‌شود و وقتی به آن دست می‌زنید چسبناک است، نشان‌دهنده این است که این منو منبع میکروب، باکتری و ویروس‌های افراد مختلفی است که، در طی چند روز گذشته در آن رستوران غذا خورده یا آنجا کار می‌کنند.

راه‌حل چیست؟
برای اینکه از این آلودگی‌ها در امان باشید، پس از سفارش غذا و پیش از شروع به خوردن دست‌هایتان را حسابی بشویید.

۳- یخ در لیوان نوشیدنی
دوست دارید نوشیدنی‌تان خنک باشد؟ یخ‌سازهای رستوران‌ها به دفعاتی که لازم است، تمیز نمی‌شوند (ایده آل آن ماهی یک‌بار است)، و ممکن است منبع باکتری باشند.

راه‌حل چیست؟
نوشیدنی خود را بدون یخ سفارش دهید، در این صورت معده‌تان هم از شما سپاسگزار خواهد بود.

۴- تکه‌های لیمو در نوشیدنی
در برخی رستوران‌ها نوشیدنی‌ها معمولاً با یک تکه لیمو سرو می‌شوند. اما یک تحقیق در سال ۲۰۰۷ مشخص کرد که، ۶۹.۷ درصد از تکه‌های لیمو در روی پوست یا میوه خود باکتری دارند. زیرا تا زمانی که یک تکه لیمو به لیوان نوشیدنی شما برسد، توسط افراد زیادی دست به دست می‌شود. بعلاوه هیچ راهی وجود ندارد که، مطمئن شوید اصول صحیح شستن دست توسط کارکنان رستوران رعایت شده است.

راه‌حل چیست؟
نوشیدنی خود را بدون لیمو سفارش دهید.

۵- ظرف سس گوجه و نمک و فلفل
این ظروف به احتمال زیاد هرگز تمیز نشده‌اند و اگر هم تمیز شوند، معمولاً با همان دستمال پاک‌کننده میز و صندلی و سینی رستوران که در سینکی کثیف شسته شده تمیز خواهند شد. علاوه بر این غیرممکن است که بفهمید قبل شما چه کسی به آنها دست زده، و اینکه آیا دست‌هایش را شسته بوده یا نه.

راه‌حل چیست؟
همراه خود دستمال آنتی‌باکتریال داشته باشید. اگر به سس گوجه نیاز دارید، ظرف آن را یک بار با دستمال آنتی‌باکتریال خود پاک کنید.

۶- سینی‌ها
مانند ظرف نمک و فلفل و منوها، سینی‌های رستوران‌ها نیز به ندرت تمیز می‌شوند و اگر هم تمیز شوند، با همان دستمال معروف تمیز خواهند شد. پیشنهاد می‌کنیم، زمانی که در یک فست فود غذا می‌خورید، تا جایی که می‌توانید از دست زدن به سینی خودداری کنید.

راه‌حل چیست؟
قبل از دست زدن به غذا از مواد استریل کننده دست استفاده کنید و هرگز تا زمانی که غذای خود را تمام نکرده‌اید، به سینی دست نزنید.

۷- ظروف سلف‌سرویس‌ها
بله ظروف سلف‌سرویس‌ها نیز به همان آلودگی هستند که، تصور می‌کنید. هیچ اطمینانی نیست که غذای آماده شده در دمای مناسب (سرد یا گرم) نگهداری شود و ضمناً غذای باقیمانده در یک سینی یا ظرف، معمولاً روی غذای جدید ریخته و سرو می‌شود و ابزار سرو غذا معمولاً بارها و بارها بدون شسته شدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دو کار سبب انتقال باکتری‌ها از یک ظرف به ظرف دیگر شده و باعث چند برابر شدن میزان باکتری‌ها خواهند شد.

راه‌حل چیست؟
غذایی که در این رستوران‌ها می‌خورید، به خطرش نمی‌ارزد.

۸- سرویس‌های بهداشتی
کاملاً روشن است که سرویس‌های بهداشتی محلی آلوده هستند، اما سرویس‌های بهداشتی هر رستوران انعکاس میزان تمیزی سایر مکان‌های یک رستوران است. بدین منظورمی توانید چک کنید که، آیا برنامه نظافت روزانه سرویس‌های بهداشتی در پشت در آنها نصب شده یا خیر؟. همچنین می‌توانید از حس بویایی خود کمک بگیرید، اگر سرویس‌ها بوی بدی می‌دهند، نشان‌دهنده کثیف بودن رستوران است. همیشه به خاطر داشته باشید، افراد بیماری که حالت تهوع یا اسهال دارند، معمولاً از سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌کنند و ممکن است دستانشان را به خوبی شما نشورند.

راه‌حل چیست؟
دستان خود را با آب و صابون بشویید و با دستمال دست‌های خود را خشک کنید. از همان دستمال برای باز کردن درها استفاده کنید و قبل از شروع غذا دست‌های خود را با مایع ضدعفونی‌کننده تمیز کنید.

نظرات

اولین دیدگاه این مطلب را ثبت کنید

آگاه‌سازی از
680

wpDiscuz