ماءالشعیر

هر ایرانی در سال چند لیتر ماءالشعیر می‌خورد؟

رشت رویایی- مصرف ماءالشعیر در سال‌های گذشته در کشورمان روبه افزایش بوده و این نوشیدنی تا حدودی جای خود را در سبد غذایی خانوار باز کرده است، گرچه این نوشیدنی نسبت به سایر نوشیدنی‌های گازدار از فواید بسیاری برخوردار است اما تولیدکنندگانش معتقدند که هنوز سرانه مصرف آن در کشور به میزان قابل قبولی نرسیده و فقط چهار لیتر در سال است.

 

ماءالشعیر نوشیدنی ساخته شده از تخمیر جو و مالت به همراه برخی افزودنی‌های خاص از جمله رازک است که در این ترکیب پیچیده اسید فولیک، ویتامین‌های گروه B و پلی فنل‌ها که از مواد مفید برای بدن هستند، وجود دارند. به گفته رومن مارتینز -کارشناس اسپانیایی رژیم و صنایع غذایی- این پیچیدگی نشان از خواص بسیار ماءالشعیر و وجود آنتی‌اکسیدان‌های بسیار مفید در آن است.

مشاهدات نشان می‌دهد که طی سال‌های گذشته مصرف ماءالشعیر در بین مردم رایج شده و بسیاری از جوانان و کودکان به آشامیدن این نوشیدنی علاقه‌مند شده‌اند، اما در عین حال بسیاری از کسانی که به مصرف ماءالشعیر می‌پردازند از مزایای آن ناآگاهند.

فواید موجود در جو و مالت
مالت حد واسط دانه جو است و جزو ترکیبات کربوهیدرات به شمار می‌رود. به این ترتیب در فرآیند تهیه این نوشیدنی شرایط تخمیر ایجاد شده و یک مقدار از این کربوهیدرات‌ها به کربوهیدرات‌های حد واسطی شکسته می‌شوند که هضم و جذب‌شان خیلی راحت است و این مواد در بدن سوخت می‌شود و تولید انرژی می‌کنند و می‌توان گفت که کالری قابل توجهی دارد. عصاره حاصل از مالت نیز شامل فیبرهای غذایی است که این فیبرها اثرات زیادی از جمله تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بعضی انواع سرطان بر بدن می‌گذارند.

بر اساس گفته کارشناسان صنایع غذایی، هز ۱۰۰ گرم جو شامل ۱۱ گرم آب، هشت گرم پروتئین، ۷۸ گرم مواد نشاسته‌ای، ۱۶ میلی‌گرم کلسیم، ۱۸۹ میلی‌گرم فسفر، دو میلی‌گرم آهن، سه میلی‌گرم سدیم، ۱۶۰ میلی‌گرم پتاسیم و ۲۰ میلی‌گرم ویتامین‌های B1، B2 و B3 است.

رازک، تلخ‌مزه پرفایده

رازک

رازک گیاهی است علفی، چندساله و بالا رونده که عصاره آن خواص طبی زیادی از جمله دفع سنگ کلیه، ادرار آور بودن، ضدعفونی کننده دستگاه گوارش و دستگاه تنفس دارد. از خواص دیگر این ماده می‌توان به ضد درد، ضد باکتری، ضدعفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد تومور، معرق، هضم کننده، ملین، خلط‌آور، قارچ‌کش، خواب‌آور، شیر افزا، مسهل، مقوی اعصاب، مقوی معده و آرام بخش اشاره کرد که البته مزه تلخ ماءالشعیر نیز مربوط به رازک است.

ماءالشعیر به عنوان یک نوشیدنی، مقداری از مایعات بدن را تأمین می‌کند و از ۲۰ نوع اسید آمینه ضروری، ۱۶ مورد در این نوشیدنی موجود بوده و در هر لیتر از آن، تقریباً ۲۰ میلی‌گرم ویتامین C وجود دارد. از سوی دیگر کسانی که به هر دلیل دچار کمبود ویتامین از جمله گروه B هستند می‌توانند از این نوشیدنی در برنامه غذایی خود استفاده کنند.

تأثیر آن بر افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش آن و تأثیر مثبت روی پوست نیز از سایر فواید ماءالشعیر است که به عنوان نوشیدنی برای خانم‌های باردار و شیرده نیز مفید است، چراکه ماءالشعیر با توجه به داشتن انواع جوانه‌ها به ویژه جوانه جو در ازدیاد شیر مادر مؤثر بوده و علاوه بر این، سبب افزایش میزان چربی شیر می‌شود.

نظرات

اولین دیدگاه این مطلب را ثبت کنید

آگاه‌سازی از
680

wpDiscuz