دانسته‌هایی در مورد کلسیم

سبزیجات

رشت رویایی- کلسیم نه تنها یکی از مواد معدنی مهم تشکیل‌دهنده استخوان‌ها و دندان‌هاست بلکه در کارکرد اعصاب و ماهیچه‌ها، انعقاد خون و واکنش‌های آنزیمی شرکت دارد. معمولاً گیاه‌خوارن اگر رژیم غذایی متنوع داشته باشند و منابع کلسیم را در رژیم غذایی‌شان در نظر بگیرند می‌توانند نیاز کلسیم روزانه را برطرف کنند. شیر سویا و یا سایر محصولات سویا که با کلسیم غنی شده، بادام و سایر مغزها، کلم پیچ و سایر سبزی‌های سبز برگی، بامیه، بروکلی، ارده, آب‌های سخت، تره‌فرنگی، نخودعدس، لوبیا، و سایر حبوبات، مویز، انجیر خشک، شاهی آبی، پرتقال، کاهو چینی، کلم بروکسل، ملّاس، و غلات کامل همه از منابع خوب کلسیم هستند.

اگزالیک اسید یا اگزالات ماده‌ای است که در بعضی گیاهان همچون اسفناج، ریواس، برگ چغندر یافت می‌شود و با کلسیم موجود در این گیاهان پیوند شده و مانع جذب آن می‌شود. فیبر، آن هم فقط فیبر موجود در غلات کامل به نظر می‌رسد که تأثیر ناچیزی بر جذب کلسیم داشته باشد. دریافت نمک از دست رفتن کلسیم را تشدید می‌کند. به ازای هر گرم نمک مصرفی، ۵-۱۰ میلی گرم کلسیم دفع می‌شود و کاهش دریافت سدیم باعث کاهش دفع کلسیم می‌شود. در مورد دریافت پروتئین بررسی‌ها تأثیرات ضد و نقیضی نشان می‌دهند. در حال حاضر دریافت کافی پروتئین و کلسیم در گیاه‌خوارن محض توصیه می‌شود.

نظرات

اولین دیدگاه این مطلب را ثبت کنید

آگاه‌سازی از
680

wpDiscuz